Natteliv i Madrid, vice og masser af fester

Søndag, 08 marts 2020

For mange årtier siden vandt Madrid en velfortjent berømmelse som en by skabt til fornøjelse, fester, vice og natteliv. Så meget som nogle, drevet af melankoli, er bestemt, blev nattelivet i Madrid ikke født med den berømte Movida, den modkulturelle, afslappede og noget provokerende bevægelse, der i de første år af overgangen overtog i hovedstaden i festlokaler, cocktailbarer, diskoteker, radiostationer, fanzines osv. Nej: Madrid-nattelivet blev ikke født af Movida; Madrids natteliv eksisterede før. Måske eksisterede det altid.

Som i alle de store hovedstæder i verden stoppede eller stopper hverken livet i Madrid, når solen går ned over de portugisiske lande. Tværtimod: Når solen går ned, ser livet ud til at blive brusende. Dette skete allerede, for eksempel i begyndelsen af det forrige århundrede. Der er romaner, der taler om det. Og malerier. Salvador Dalí for eksempel lavede nogle tegninger, hvor han forsøgte at fange i de tidlige tyverne atmosfæren af trendy taverner, caféer og barer, der på det tidspunkt boblede Madrids natteliv.

Denne livlige natlige atmosfære i byen fortsatte i årene med Den anden Republik, og selv om den kan synes det modsatte, også under Franco-diktaturet. Og det er, at barer og spillehuller i Madrid ikke åbnede kun om aftenerne i halvtredserne og udelukkende, så Ava Gardner øgede sin myte om at feste drinker og mandspiser, nej. Barer og hasardspil i Madrid åbnede for et stort antal mennesker, der gjorde Madrid-nætter til den farverige og legende glitter, der flygtede fra Francoismens gråhed. I Madrid-natten blandede herrer og flamencos sammen, etablerede kunstnere og håbefulde kunstnere, forretningsfolk beriget med estraperlo og elskere med glasstrømper og et vedligeholdt gulv. Intet bedre end Madrid-tiderne i disse tider for at kontrollere, hvordan folk i tider med obligatorisk katekese og næsten evigvarende fasten ser efter deres egne rum for at lave et snuskigt ærmer til dem, der prøver at fortælle dem, hvordan og hvornår de kan have det sjovt.

hotte unge piger i Madrid

La Movida gav Madrid-natten en punk, thug og modkulturel luft og gjorde den til et referencecenter om aftener i mange byer. Luften i London og Amsterdam fejede gennem Madrids natteliv, og Movida blev noget som en storm af frihed, der tog den sidste aske af Francoism og gjorde Madrid til centrum for reference til nattelivet i hele landet. Der er dem, der siger, at al den storm af Movida kun var en mode, og at efter denne kuling var alt det samme som før om natten i Madrid. At det returnerede det castizo, går vi. Og at bekræfte, at det er at synde fra uretfærdighed med den vidunderlige alsidighed og mangfoldighed i Madrids natteliv.

Og er det, at hvis Madrid kaldes "Europas hovedstad om natten", er det ikke på et indfald. At tale om Madrids natteliv er at tale om en uendelig række fritidstilbud spredt over en håndfuld kvarterer, hvis berømmelse overskrider grænserne for selve den spanske hovedstad. Navne som Malasaña, Chueca, La Latina eller Princesa er blevet uundgåelige besøgspunkter for alle dem, der vil kende Madrids natteliv.

Madrids natteliv har et tilbud om fritid, der imødekommer alle slags mennesker, der ønsker at nyde natten i den spanske hovedstad.

De, der vil kigge efter de sidste ekko af, hvad Movida var og slentre gennem den naturlige territorium for denne bevægelse, må slentre gennem gaderne i Malasana. I mange Malasaña-spillesteder er der fortsat 80-års æstetik. Disco-pubber som La Vía Láctea, Penta eller TupperWare eller Madrid Me Mata-muse-bar, cocktailbarer, terrasser og musikalske spillesteder med underjordiske forhåbninger, og hvor historiske temaer med rock, punk eller indie-musik spilles igen og igen. Pop gør Malasaña til et vigtigt kvarter for at nyde Madrids natteliv.

De, der ønsker at finde et godt udvalg af restauranter og tapasbarer, kan for eksempel komme forbi La Latina. Der vil de finde det traditionelle Casa Lucio og dets berømte stjernede æg, men også en god håndfuld restauranter og et uendeligt antal tapasbarer spredt rundt på Plaza de la Cebada eller La Paja eller gader som Cava Alta, Cava Baja, Toledo, Calatrava eller Humilladero, blandt andre. La Latina er nabolaget i det berømte teater, der bærer hans navn, Berlin Cabaret og en flamenco tablao med prestige og berømmelse af Corral de la Morería.

Madrid-kontakter

Sammen med Malasaña og La Latina er Princesa et af de mest aktive områder i Madrids allerede aktive natteliv. Hvorfor? Fordi der er mange videregående skoler og mange universitetsboliger. Det vil sige: fordi det er et område, hvor mange unge bor. Og disse unge mennesker nærer Princesas natteliv med vitalitet. I Princesa har mange unge fra Madrid det sjovt om natten, der kan spise på en af de mange barer, taverner og fastfoodkæder i området og afslutte natten med at bevæge sig skelet i den store natklub Sala Marco Aldany (ideel til elskere af huset) eller i dets grene Pirandello I og Pirandello II, at når natten falder, bliver reden af unge mennesker, der ønsker at nyde Madrids natteliv. Sammen med dem, steder som La Sal, Cats, Mamá no lo saber, La Dama eller TNT, steder, hvor du kan lytte til musik lige fra hus til rock, tung eller punk, og som indånder natteliv i Princesa-området .

Hvis Princesa er det område, der traditionelt er forbundet med natteliv for en stor del af Madrids ungdom, er Chueca det navn, der i en tid nu har været forbundet med den homoseksuelle og lesbiske scene. Danseklubber, afslappede terrasser som f.eks. Hotel Room Mate Óscar eller Mercado de San Antón, natklubber ... nattelivstilbudet i Chueca er enormt, ligesom den såkaldte Madrid de las Letras, dvs. det af det område, hvor forfattere af statuen af Cervantes, Quevedo, Góngora eller Lope de Vega boede blandt andre. Der vil du sandsynligvis finde unge piger, der er villige til at have det godt med sex.

Madrid de las Letras er et område, hvor taverner og kroer stadig bugter, og hvor "natteliv" er meget behageligt. Det faktum, at de fleste af dens gader er gågader, gør dette Madrid-område til et ideelt område til gåture og nyde den brede vifte af musik, der tilbydes i dens lokaler. På steder som Café Central, Fídula, Populart, Cardamomo eller Carbones 13 kan du smage fremragende sessioner med jazz, blues, soul, flamenco eller musik tættere på standardpop. Det er let at se sofistikerede kvinder i disse dele, med hvem de skal have en god samtale.

kvinder at kneppe i Madrid

Som du kan se, kan nattelivet i Madrid muligvis ikke have nogen ende. Og det er, at nattelivet i Madrid ikke ender i disse kvarterer. Den i Salamanca, for eksempel, tilbyder elegance og sofistikering. I Serrano 41-disco eller i diskotek-kontoret, for eksempel, kan du nyde hus-, funky- eller popmusik i den valgte atmosfære i Madrids mest udvalgte kvarter. Kontrast med det og tjener som et symbol på, hvordan Madrids natteliv kan varieres, er Lavapiés-kvarteret. Lavapiés, der er multikulturelt og multietnisk, er det ideelle kvarter til at forkæle dig selv med en middag med eksotiske smag fra Libanon, Marokko, Egypten, Syrien, Indien, Senegal ...

Som du kan se, mangler der ikke muligheder for at nyde Madrids natteliv. Derfor tillader vi ikke, at du keder dig om natten i Madrid. Tøv ikke, natten er lang, og listen over kontakter i Madrid, som du kan gøre, er meget lang.