Hvad er BDSM? Trældom, dominans og anden seksuel praksis

Fredag, 26 november 2021

Trældom, dominans, sadisme og masochisme. Hvis vi tager initialerne på disse fire ord, hvilke akronymer får vi så? De af BDSM . Med dem refererer vi til en række af erotiske praksisser, som frit accepteres af dem, der deltager i dem, ved nogle lejligheder eller af nogle mennesker bliver brugt til at betegne en livsstil.

Dette, som vi har sagt i det foregående afsnit, ville være det, vi på en hurtig måde ville svare enhver person, der spurgte os om, hvad BDSM er eller om betydningen af det udtryk. Vi vil således indikere, at disse akronymer vil omfatte seks forskellige erotiske modaliteter: dem, der allerede er nævnt ovenfor plus disciplin og underkastelse. Relateret til hinanden ville alle disse erotiske modaliteter være en del af det, der er kendt som alternative seksualiteter.

Mange mennesker tror, at for at få en lille idé om, hvordan disse discipliner praktiseres, ville det være nok at kigge ind i det bundløse hul, som er internettet. Ved at indtaste udtrykket BDSM Tube i vores søgemaskine, for eksempel, ville vi få adgang til en uendelig liste af BDSM-videoer , som ifølge de uoplyste kunne hjælpe os til at vide, hvad vi taler om, når vi taler om dette koncept.

Intet er længere fra virkeligheden. Ved mange lejligheder er det, som videoerne, der cirkulerer på nettet under etiketten BDSM, ikke ligefrem viser det, men snarere en hård eller ekstrem måde at dyrke sex på .

I denne artikel skal vi tale om deres fødsel og historie, vi skal forsøge at skitsere, hvad de refererer til, og vi vil detaljere, hvilke regler der skal overholdes, for at en bestemt erotisk praksis kan klassificeres som BDSM praksis .

BDSM praksis

BDSM: Udtrykkets historie

Det var i april 1991, da det udtryk, som vi dedikerer denne artikel til, så lyset for første gang. Det blev vist på et online nyhedsbillede. Hermed var det meningen at give navn til noget, der allerede eksisterede i slutningen af tresserne og begyndelsen af 70'erne.

At noget, som udtrykket BDSM skulle omfatte, var blevet født, ifølge nogle teoretikere, inden for visse britiske og nordamerikanske homoseksuelle samfund. Ifølge disse teoretikere havde sadomasochistiske homoseksuelle aktivister på begge sider af Atlanten gradvist skabt en subkultur, der omfattede de førnævnte praksisser (bondage, dominans osv.) såvel som fetichisme .

I de tidlige dage var bedesemeroen altså direkte forbundet med den homoseksuelle verden. Bedesemeroen var derudover især tilbageholdende med at åbne op for de lesbiske og hetero-universer. Som tilhørte denne verden, afviste desuden det faktum, at det, der blev udført inden for deres ritualer, kun blev forstået som et spil.

Denne holdning ændrede sig gradvist, og derfor kom disse praksisser og den verden, der kredsede om dem, gradvist tættere på den lesbiske kultur og heteroverdenen. Faktisk blev hetero mænd og kvinder ikke længere ildeset i begyndelsen af 1990'erne ved at engagere sig i sådanne praksisser. Det blev endda accepteret, at nogle mennesker forstod de forskellige praksisser som en slags spil. Man kunne gå ind og ud af BDSM og dets ritualer uden at internalisere det som en slags livsstil .

Sadomaso

BDSM praksis

Som vi har set, er der flere praksisser, der omfatter dette akronym. Forbogstavet på hver enkelt af dem deltager i dannelsen af de akronymer, som vi taler om. Lad os se, hvad hver af disse praksisser eller discipliner består af:

  • Trældom Dette udtryk bruges normalt til at tale om en praksis, der består i helt eller delvist at immobilisere en person ved hjælp af reb, reb eller andre elementer. Tæt på det japanske Shibari er kunsten at erotisk trældom tæt forbundet med de bånd, der blev opretholdt mellem herrer og slaver i fortiden og spiller derfor en meget vigtig rolle i dominans- og underkastelsesspil.
  • Disciplin Dette udtryk refererer til de normer, vaner og protokoller for adfærd, som i praksis med Domination og underkastelse, mennesker, der er i en underordnet position, skal følge. Når vi taler om Disciplin, taler vi om træning, regler, punktlige belønninger og frem for alt straffe. De nævnte regler og nævnte straffe tjener til at den dominerende person udøver sin magt over den underdanige person.
  • Dominans Dette udtryk refererer til den rolle, som et af medlemmerne af parret påtager sig for at udøve kontrol over det andet. Det medlem af parret, der overtager kontrollen over den anden, kan antage mange navne: Mester, Herre, Dom eller Mester, hvis den dominerende part er en mand, og Dominatrix eller Dominatrix, Domme, Lady, Mistress, Domina, Madame, Elskerinde eller Maîtresse, hvis den dominerende part er en kvinde.
  • Indsendelse Med dette ord henviser vi til dominansens komplementære rolle. I denne situation er personen underlagt og underkastet den dominerende persons ordrer og vilje, adlyder og adlyder hans ordrer og modtager sine straffe.
  • Sadisme Når vi taler om sadisme, taler vi om dem, hvor personen får glæde ved at påføre en anden smerte eller ydmygelse. Sadisme er et udtryk, der stammer fra den berømte Marquis de Sade . Når man taler om sadisme, skal det gøres klart, at det, der praktiseres inden for rammerne af BDSM, intet har at gøre med kriminel og lovligt forfulgt sadisme. Som alle bedemiske praksisser skal denne også opretholdes på én søjle: konsensus mellem parterne.
  • Masochisme På samme måde som underkastelse er den komplementære form for dominans, er masochisme komplementet til sadisme. Når vi taler om en masochistisk praksis, taler vi om en salig praksis, hvor individet oplever fysisk eller psykisk smerte. Grænserne for denne smerte, for at kunne tale om BDSM, skal sættes af den person, der oplever den, og disse grænser skal til enhver tid respekteres.

Dominatrix

Konsensus og sikkerhed

Når vi taler om sadisme, har vi påpeget, at en af søjlerne, som BDSM er baseret på, er konsensus . Hvad mener vi med det? At ingen bedesemera-praksis skal udføres uden at begge parter, den dominerende og den underdanige, er enige om at deltage i det og at gøre det på en bestemt måde og ikke på en anden.

For dem, der var en del af begyndelsen af bedemesera-kulturen i USA og Storbritannien, burde BDSM være "Safe, Sane and Consensual" , det vil sige: sikker, fornuftig og konsensuel.

Sikkerhedsbegrebet hænger sammen med, at personer, der deltager i en praksis af denne type, skal vide, hvordan man udfører den, og hvordan man bruger det nødvendige materiale til at udføre den. Der er mange typer apparater, og at vide, hvordan de skal bruges, og hvilke risici der er ved brug af dem, er en væsentlig betingelse for at kunne klare udførelsen af enhver form for praksis med garanti for at nyde det uden at bekymre sig om skader, ulykker, osv. .

For at sikkerheden kan eksistere effektivt, er det nødvendigt, at deltagerne i en praksis med Bondage, Discipline eller Sadomaso overholder kravet om sund fornuft. Elskere af denne type praksis er ikke ubalancerede mennesker. En mentalt ubalanceret person kan ikke deltage i sådanne ritualer og lege. At gøre det bringer sig selv og sin partner i fare.

Endelig skal deltagerne i en bedesemera-praksis blive enige om formen og intensiteten af den. Konsensus er afgørende. Uden det er der ingen BDSM. Og konsensus indebærer at sætte grænser. For at gøre dette er det vigtigt at kende dig selv godt og kende din egen smag og evner. I den forstand er det at svare ærligt på en BDSM-test en god måde at vide, hvor hver af parterne er.

De skal også forhandle , hvad der er kendt som et sikkert ord . De, der deltager i et BDSM-forhold, skal etablere et ord eller signal, der tjener den dominerede, underdanige eller slaveperson til i løbet af en praksis at angive, at de ønsker at stoppe enten af graden, af omstændighederne eller af aktiviteten der udvikles. På det tidspunkt er det lige meget, hvor grænserne tidligere er sat. Ingen er forpligtet til at udholde det, de ikke ønsker at udholde.

Fetichisme