Seksuel afpresning af brugere af sexwebsteder uden kontrol

Torsdag, 11 marts 2021

Internettet har ændret vores liv. Også til prostitutionens klienter . For i nogle år er det ikke nødvendigt at kigge på avisens kontaktsider for at kontakte en fornøjelsesprofessionel (faktisk findes disse annoncer ikke længere) og du skal heller ikke gå ja eller ja til et luder eller et eskortebureau for at have en seksuel date . Online-telefonbøgerne til prostituerede reklamer giver os adgang til et stort katalog med reklamer fra uafhængige lumis, der enten modtager os i deres lejligheder eller flytter til værelser pr. Time, hoteller eller nogle gange vores egne hjem. Disse mapper har også en række filtre, der gør det muligt for deres brugere hurtigt og nemt at finde den pige, der bedst passer til deres smag.

I Spanien er der mange prostitutionsannonceringssider . I de senere år er der nogle af dem, der har erhvervet en relevant popularitet. Vi kunne citere blandt dem platforme som Nuevoloquo, Milerótica, Slumi eller Pasion.com. Sidstnævnte ud over at være meget populær og blevet en reference i sektoren på grund af dens brede vifte af søgekategorier (du kan finde reklamer for prostituerede, hustlere, transseksuelle, liberale par, lesbiske osv.) Såvel som dets fremragende filtreringssystem, har det fået særlig relevans i de seneste måneder for at have tjent som lokkemad for en gruppe kriminelle specialiseret i at udføre seksuel afpresning.

Hvordan fungerede sextortion?

Takket være en række klager blev statssikkerhedsstyrkerne og styrkerne opmærksomme på eksistensen af en gruppe mennesker, der ved hjælp af indsættelsen af falske reklamer på hjemmesiden Pasion.com seksuel kontakt havde dedikeret sig til at afpresse penge fra hele verden ud af omkring 4,00 brugere af den førnævnte platform ved hjælp af en meget enkel metode: når de falske reklamer for prostituerede blev offentliggjort på Pasion.com, forventede de kriminelle, at brugerne af siden ville kontakte de piger, der blev annonceret i nævnte "lokkemadannoncer" til , Når telefonnummeret til de nævnte brugere er opnået, skal du bruge dem til at udføre sekstortion.

Ofrene for denne seksuelle afpresning kunne modtage to typer trusler både via WhatsApp og via telefonopkald. Nogle blev skræmt af at blive fortalt, at hvis de ikke betalte det krævede beløb, ville deres familier blive informeret om deres status som horer. Andre blev fysisk truet. Nogle gange blev de to trusler kombineret.

Et af de vigtigste kendetegn ved disse seksuelle afpresningers modus operandi er, at betalingen af det beløb, som deres ofre anmodede om, ikke tjente til at stoppe afpresningen. Det fortsatte med nye anmodninger om penge. Det var af denne grund at blive fanget i en spiral af afpresning, der tilsyneladende ikke havde nogen ende, hvilket fik nogle ofre til denne massive sextortingskampagne til at beslutte at bringe politiets styrker opmærksomhed på deres situation.

Det faktum, at disse specifikke klager blev kendt af samfundet takket være arbejdet i forskellige spanske nyhedsportaler, såsom blandtaguardia.com, elconfidencial.com, el pais.com, el mundo.es eller heraldo.es, blandt andet, Det gjorde det lettere for andre ofre for seksuel afpresning også at beslutte at indberette deres sag.

Takket være denne slyngel af klager og efterforskningen foretaget af det nationale politi og den civile garde blev det muligt at lære om eksistensen af forskellige grupper af afpresningsmænd, der på en måde var beslægtede med hinanden. Politistyrkerne opdagede, at afpresningen blev udført i meget forskellige dele af landet (de første klager blev fremsat i Teruel og Palencia), men plotets nervecenter var et meget specifikt sted: Valencia. Det var fra den levantinske by, hvor afpressningsmændene fungerede, og det var også, hvor "muldyrene" boede, det vil sige de mennesker, der havde lånt deres navne ud til at fremstå som indehavere af de konti, hvor ofrene for sextortion skulle indtaste de krævede beløb . Disse mennesker kom alle fra fattigdomsverdenen og boede i et meget specifikt kvarter i Valencia.

Klager til politiet

Andre tilfælde af seksuel afpresning i Spanien

Kort efter eksistensen af de førnævnte grupper af seksuelle afpressere blev kendt , rapporterede de vigtigste aviser og digitale medier om udseendet af et nyt tilfælde af erotisk afpresning. Ved denne lejlighed brugte de kriminelle en meget lignende afpresningsmetode. Som i den førnævnte sag brugte disse nye cyberkriminelle falske reklamer for prostituerede, der blev lagt ud på et datingside, som lokkemad.

Når det potentielle offer kontaktede den påståede pige i reklamen, brugte afpresserne viden om hendes telefonnummer til at fremsætte deres trusler. I dette tilfælde udgavespresserne som hitmænd, der var ansat af hallikere, der havde besluttet at afregne scorerne for de klienter, der angiveligt havde dedikeret sig til at irritere deres "piger". Truslerne fra kriminelle ledsages i dette tilfælde af billeder af hætteklædte mennesker bevæbnet med skydevåben. Udpresserne fik også deres ofre til at tro, at deres familier blev overvåget.

Politiets efterforskning i forbindelse med denne sag, som ramte 22 ofre, muliggjorde i september sidste år anholdelsen af fire personer (to i Granada, en i Marbella og en mere i Valencia) som skyldige i en forbrydelse mod seksuel afpresning. .

GirlsBCN: Personlig kontrol og kvalitet af annoncer

Offentliggørelsen af alle disse sager i de mest forskellige medier har advaret brugerne af de prostituerede online-annoncesider . Mange af dem undrer sig nu over, om det er sikkert at navigere gennem disse sider og frem for alt at kontakte lumis, der reklamerer for dem. Det faktum, at selv berømte personer som aktive eller pensionerede fodboldspillere er blevet påvirket af det ovennævnte tilfælde af sextortion fra reklamerne for en så populær platform som Pasion.com har fået mange prostitutionskunder til at mistillide sider af denne stil.

Utvivlsomt gør nyheder som dem, der diskuteres i denne tekst, ikke sektoren nogen tjeneste. Skønt de bestemt burde tages mere som en undtagelse end en regel. Der er trods alt mange ludere, der hver dag bruger disse platforme til at møde deres lumis og deres oplevelser, i det mindste fra det, som mange af dem kommenterer på fora, er de helt tilfredsstillende.

Selvfølgelig: Du skal også vurdere, i hvilket omfang alle kontaktwebsteder er lige så pålidelige. Og det er, at ikke alle anvender de samme kontroller som vi gør i GirlsBCN, når vi beslutter, hvilke annoncer der offentliggøres, og hvilke annoncer der ikke er. Det er ikke det samme for annoncøren at have fuld frihed ved offentliggørelse af deres annonce på et bestemt websted end at skulle passere et personligt kontrolfilter. Uden dette kontrolfilter er levering af falske annoncer meget mere sandsynligt. Manglen på et sådant filter gør det f.eks. Muligt for en annoncør at offentliggøre forskellige profiler i den samme annoncekatalog. Eller at hun ikke sender rigtige fotos, fotos der ikke er fra hende. I mange tilfælde gør de der gør det for at tiltrække flere kunder. Derfor sætter de fotos af andre piger smukkere eller sexet end dem. I nogle andre er disse falske annoncer imidlertid, som vi har set ovenfor, lokkemaden for at tiltrække potentielle ofre for sextortion.

Eksistensen af en personlig kontrol med reklamerne afsløres derfor som noget væsentligt ikke kun for at give et websted kvalitet og skelne det fra dem, der konkurrerer i denne sektor, men også for at garantere brugernes sikkerhed, så de kan kontakt med enhver pige, der er annonceret i den, vel vidende at den pige, han vil være sammen med, vil være den, der vises i reklamen og ikke en anden, og at hendes udseende faktisk ikke adskiller sig fysisk fra det, der vises på billederne.

I denne forstand afsløres opgaven for den professionelle, der har ansvaret for at kontrollere de annoncer, der skal offentliggøres, og de fotos, der indeholder de nævnte reklamer, som en grundlæggende opgave. Han er som professionel garant for den sikkerhed, som prostitutionsklienter forventer, når de bruger et erotisk kontaktwebsted. Takket være ham er muligheden for at blive offer for afpresning eller seksuel afpresning meget lavere.

Falske annoncer lidenskab